Mandag 21. mars var FORF-organisasjonene samlet på Røde Kors sin informasjonssentral på Golsfjellet for å møte justis- og beredskapsminister Anders Anundsen.

 

20160321-Golsfjellet-3Justis- og beredskapsministeren besøkte informasjonssentralen for å møte redningsorganisasjonene som gjør friluftslivet tryggere i forbindelse med Fjellvettdagen. Årets Fjellskikkpris ble tildelt NVE for den digitale skredtjenesten varsom.no.

Etter overrekkelsen ble det servert en lett lunsj før Politi, Røde Kors og NRRL Sambandstjenesten planla en enkel øvelse der en person var savnet på skitur. Den savnede hadde diabetes, og det var derfor viktig at han ble funnet raskt.

NRRL Sambandstjenesten bidro med kart- og sporingstjeneste. Det ble plassert trackere på tre skutere. Justis- og beredskapsministreren fikk en rask introduksjon i Sambandstjenestens kart og tracking av mannskaper, og hvordan dette brukes for at aksjonsledelsen skal kunne følge aksjonen samtidig som mannskapenens sikkerhet høynes.

NAKs Flytjeneste foretok søk fra luften, men det måtte settes inn bakkemannskaper da det var tett snøvær i området. 

Pasienten ble funnet av en skuterpatrulje, og vedkommende ble fraktet ut av området av et Sea King redningshelikopter.

Etter øvelsen ble det en omvisning på Røde Kors sin informasjonssentral hvor alle deltakende organisasjoner holdt et lite innlegg om den enkelte organisasjonen.

NRRL Sambandstjenesten vektla at vi er oppdatert på de nyeste teknologiene, TETRA og våre muligheter innen dette området.

 

Takk til LA1KP Øivind, LB1HG Tom og XYL LB1HG Cristina som representerte NRRL Sambandstjenesten.