NRRL SAMBANDSTJENESTEN

Beredskap - Sambandstjeneste - Nødsamband - Sporing

Stiftelsesdokumentet signeres 23. januar 2016 på Dombås

Fire grupper samarbeider i Hedmark og Oppland og sammen har de dannet Sambandstjenesten Innlandet.

20160429-Age-T-orienterer-om-kommunal-kriseberedskap23. januar 2016 på brann- og beredskapssenteret på Dombås ble Sambandstjenesten Innlandet av NRRL stiftet. 17 radioamatører fra Gudbrandsdalsgruppen, Gjøvik og Totengruppen, Lillehammergruppen og Kongsvingergruppen, samt interesserte enkeltmenn fra Hedmark og Oppland var tilstede på det som ble stiftelsesmøte.

Prosessen
De nasjonale møtene i sambandstjenesten har inspirert oss til å tilpasse oss de nye politidistriktene. Vi er flere på tvers av gruppene i regionen som har snakket sammen en stund om dette. Nå var det på tide å få til noe konkret. I forkant av stiftelsesmøtet hadde sambandsmanagerne sondert intert og mellom seg, slik at grunnlaget var lagt for en felles forståelse, forventning og utgangspunkt før møtet. Det ble også samarbeidet om å lage vedtekter til en ny organisasjon. Ingen av gruppene er store nok til å kunne dra det administrative lasset, av den grunn valgte vi å danne en ny organisasjon for å drifte en felles sambandstjeneste i et stort område.

Stiftelsesmøtet 23.1.16
Dombås Sonderingene og forarbeidet bar frukter. Lørdag 23.1.16 på Dombås ble både en hyggelig og effektiv dag. Vi ble orientert om den kommunale kriseberedskapen av beredskapssjef i Lesja og Dovre, Åge Tøndevoldshagen, og det var tid til omvisning i det splitter nye anlegget. Deretter ble forslag til vedtekter og organisasjonsform presentert, og forsamlingen delte seg i grupper for å se på forslaget med et kritisk blikk. Gruppearbeidet munnet ut i en plenumsdiskusjon hvor mange gode forslag til forbedringer kom på bordet. Etter middag var det enighet rundt bordet om både vedtekter og organisasjonsform. Vi signerte et stiftelsesdokument og SBI var et faktum.

Veien videre
Vi har et midlertidig styre med en fra hver gruppe. Disse 4 er nå i ferd med å innkalle til det første årsmøtet, få oversikt over mannskap og utstyr og søke om midler til fortsatt utvikling. Vi er meldt inn i Brønnøysundregisteret, og det skal ordnes med bankkonti og annet som hører med en ny organisasjon. Årsmøtet skal være på Gjøvik 30.4.16, og der håper vi å få mange nye medlemmer og et valgt styre med opp til 8 medlemmer for et par år framover.

Konklusjon
Vi mener å ha fått til et ryddig samarbeid om en samfunnsnyttig tjeneste som det blir enkelt å forholde seg til både for NRRL, offentlige instanser – oppdragsgivere, medlemmer og ikke minst de lokale gruppene. Alle våre dokumenter blir å finne i skyen som forvaltes av sambandstjenesten, og de kan benyttes fritt av andre som måtte ønske å utvikle et samarbeid i sin region. 


Grupper eller distrikter kan bestille tilgang til skytjenesten ved å sende e-post til LA6CSA Pål (Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.)

Copyright © 2018 NRRL Sambandstjenesten