NRRL SAMBANDSTJENESTEN

Beredskap - Sambandstjeneste - Nødsamband - Sporing

Natt til tirsdag 12. januar ble NSOA (NRRL Sambandstjenesten Oslo og Akershus) kalt ut på søk- og redningsaksjon. Vi stilte med hele 9 mann og bidro sterkt til positivt funn av en savnet kvinne i Nordmarka i området Tryvann, Fognerseteren og Sørkedalen nord i Oslo

Vi bidro med tracking, mobilsporing og tekniske løsninger for strøm og internett i KO som støtte for de andre FORF-organisasjonene og Politiet.

Det var første gang «laget» som skal jobbe med å vurdere hvor den savnedes mobiltelefon kunne befinne seg basert på data fra teleselskapene ble gitt et reelt oppdrag og denne gangen bidro informasjonen fra NRRL/NSOA til at søkeområdet ble flyttet og den savnede etterhvert funet i live, etter nær et døgn ute i vinterskogen.

Laget som jobber med mobilsporing er en liten gruppe spesialister har gjennomgått betydelig opplæring hos Politiet. Dette er påkrevet for å kunne gjøre denne jobben på en skikkelig og kvalitetssikret måte.

I tillegg hadde vi 10 trackere i drift, som hjalp de andre frivillige organisasjonene, Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Norske Redningshunder med å holde oversikt over søkemannskapene.

Tusen takk til de 9 som stilte opp for NRRL/NSOA i løpet av de 12 timene aksjonen varte, samt til Lillehammergruppen som var i beredskap for å støtte aksjonen med mer personell og utstyr.

  

twitter-logo

Kvinnen funnet i god behold av letemannskaper. Stor takk til Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norske Redningshunder og Norsk Radio Relæ Liga.

— Operasjonssentralen (@oslopolitiops) 12. januar 2016

Copyright © 2018 NRRL Sambandstjenesten