NRRL SAMBANDSTJENESTEN

Beredskap - Sambandstjeneste - Nødsamband - Sporing

675px-Warning Sign.svgNRRL Sambandstjenesten øker beredskapen i forbindelse med ekstremværet «Tor» som er ventet å ramme både Øst- og Vestlandet. I tillegg til økt beredskap i de berørte områder er også nasjonale funksjoner i økt beredskap.

Dersom meteorologenes prognoser slår til kan uværet fredag ettermiddag og kveld bli en fare for liv og verdier i åtte av landets fylker. Tor kan gi orkan langs kysten fra Hordaland til Trøndelag, med ekstreme vindkast langt inn i landet og enkeltbølger på 20 meter.

Meteorologene frykter at ekstreme vindkast også vil herje på deler av Østlandet. Både Oppland, Hedmark og Buskerud er inkludert i ekstremvarselet.

Vindkastene kan bli på 35-50 meter i sekundet. De verste kastene på 50 sekundmeter vil nok treffe på høyfjellet.

 

Sambandstjenesten i beredskap
NRRL Sambandstjenesten har økt beredskapen i de aktuelle områder og også nasjonale funksjoner er i økt beredskap. 

Innen den norske redningstjenesten er NRRL Sambandstjenesten en spesialressurs innen samband, samhandling og tekniske tjenester, et fagområde som det ikke finnes reelle alternativer til for å bistå den offentlige redningstjenesten. Vi stiller våre ressurser til rådighet ved katastrofer og redningsaksjoner. En frivillig og lokalt forankret redningstjeneste gir en lokal trygghet og har betydning for bosettingen i distriktene.

Regionalt og landsdekkende samband for bruk ved bortfall av infrastruktur
NRRL Sambandstjenesten arbeider aktivt med å etablere og vedlikeholde et reservesamband mellom de største byene i Norge. Amatørradio er ofte brukt verden over som nødsamband ved naturkatastrofer og store ulykker når telefon, mobiltelefon og annet samband feiler. Fordelen med amatørradio et at vi ikke er like avhengig av fast infrastruktur som annet samband og det kan opereres på mange forskjellige frekvenser med forskjellig rekkevidde slik at det alltid finnes en mulighet for å opprette samband.

Det er sendt ut egen melding til sambandslederne i de berørte områder. Sambandsgrupper som har spørsmål i forbindelse med beredskapsøkningen kan kontakte operativ leder for sitt område.

Spørsmål fra media besvarers av leder for NRRL Sambandstjenesten, Dag Kjetil Sjaaeng, telefon 915 23 689 eller e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

 

Den forhøyede beredskapen opprettholdes til ekstremværet er over i løpet av helgen.

 

Følg vinden på Windity Wind Forcast 

Copyright © 2018 NRRL Sambandstjenesten